Як вплинули погодні умови на якість зерна пшениці врожаю 2020 року

106
Відомо, як вплинули погодні умови на якість зерна пшениці врожаю 2020 року

Якість зерна продовольчої пшениці врожаю 2020 року в Україні в цілому можна охарактеризувати як хорошу з досить високим вмістом білка, а також показників клейковини, числа падіння і сили борошна, заявила віце-президент Cotecna Inspection (Причорноморський і Балтійський регіони) Аріна Корчмарева.

«Середній рівень білка в продовольчій пшениці нинішнього року досить високий для України і становить близько 12,3%. Також надходять партії пшениці з білком понад 13%», – уточнила експерт.

У той же час, додала вона, не дивлячись на високий рівень вмісту білка в продовольчій пшениці, якість білка в окремих партіях є досить низьким, що виражається в слабких зв’язках між молекулами протеїну і, як результат, в слабкій клейковині.

«В цілому якість української пшениці у 2020 році знаходиться приблизно на рівні середніх показників попереднього врожаю, а прогнозоване відсоткове співвідношення продовольчої і фуражної пшениці в поточному сезоні складе приблизно 40:60. Однак слід мати на увазі, що якість продовольчої пшениці можна в повній мірі оцінити приблизно через 3 місяці після накопичення і зберігання на елеваторах, так як за цей період біохімічні процеси в зерні досягають свого балансу», – прогнозує Аріна Корчмарева.

agronews.ua

Найсвіжіші матеріали читайте в журналі «Агроном». Слідкуйте за головними агрономічними новинами на нашій сторінці у Facebook та каналі в Telegram